יצירת קשר
חיפוש באתר

עקיצות של חרקים - טיפול בילד לאחר עקיצה

תאריך: 18/03/2015 16:05   מחבר: מערכת האתר

עקיצות של חרקים שונים, כדוגמת: דבורים, יתושים, עכבישים או פרעושים, עלולות לגרום להופעתם של סימפטומים שונים, החל מהופעת גירוי מקומי קל ולא נעים דרך התפתחות אלרגיה קשה וכלה במצבי הלם.

לרוב, אצל ילדים שאינם אלרגיים לעקיצות חרקים, גורמת העקיצה לאודם, לנפיחות מקומית ולגרד. עקיצות של דבורים וצרעות הן עקיצות כואבות מאוד אך במרבית הפעמים אינן מסוכנות.

עם זאת, אצל ילדים האלרגיים או רגישים לעקיצות חרקים ולרוב לעקיצות דבורים, עלולה העקיצה לגרום לתופעות קשות, כדוגמת: קשיי נשימה, הקאות, דופק מהיר, הופעת נפיחות באזור הצוואר, הפנים ובמקומות נוספים בגוף, ירידה חדה בלחץ הדם, טשטוש, אובדן הכרה ולעיתים גם מוות. 

קיראו בנושא: הכשות נחש או נשיכות בעלי חיים

עקיצות של חרקים – עזרה ראשונה וטיפול

חשוב מאוד לדאוג מראש שציפורני הילדים יהיו גזורות כדי למנוע גירוד ופציעה של העור במקרה של עקיצה. כמו כן במקומות מועדים, כדאי להשתמש בתכשירים לילדים הדוחים יתושים.

עקיצות של יתושים

חשוב ביותר לנסות למנוע מראש את הופעתם של היתושים: באמצעות טיפול במקורות מים עומדים הנמצאים בסמוך למקום המגורים, סגירת כל חלונות הבית בייחוד בתקופות החמות, שימוש ברשתות, שימוש במכשירים או בתכשירים דוחי יתושים בהתאם להמלצת הרופא ושימוש בכילות מיטה אצל תינוקות קטנים.

לאחר העקיצה וכאשר הילד מתגרד ללא הפסקה, ניתן להרגיע את האזור באמצעות שימוש בתחליבים מקומיים, כדוגמת משחת הקלמין או באמצעות תכשירים אנטי היסטמינים הזמינים כג'ל או כמשחה. כאשר בעקבות העקיצה מתפתחת נפיחות קשה, יש לפנות מייד לרופא.

לקריאה נוספת: החייאה של ילד מחוסר הכרה

עקיצת של דבורים

אמנם, עקיצות דבורים הן כואבות ומבהילות מאוד, אך לרוב הן אינן מהוות סכנה לילדים אם אינם רגישים להן.

כאשר העוקץ נראה על פני העור, ניתן לנסות ולשלוף אותו בעדינות באמצעות שימוש בפינצטה. אסור לנסות ולשלוף את העוקץ באמצעות לחיצה על המקום. שכן, פעולה זו עלולה לגורם לחומר המגרה לחדור עמוק יותר לתוך הגוף.

כדי להקל מעט על הכאב ועל הנפיחות, ניתן להשתמש בתחליבים מקומיים, ממש כמו לאחר עקיצות יתושים. כאשר מתפתחת נפיחות קשה, יש לפנות באופן מיידי לרופא.

כאשר לעקיצה מתלווים סימפטומים חריגים, כדוגמת: בחילות, הקאות, תחושה כללית רעה או התפשטות של הגירוי המקומי בעור לאזור נרחב יותר, יש לפנות בדחיפות אל רופא ילדים או רופא משפחה בקופת חולים.

לקריאה נוספת: עזרה ראשונה לילדים במצבי חירום

מידע משלים ומעניין בנושאים:   רופאי ילדים    פגיעות ילדים    אובדן הכרה    דופק מהיר    הקאות    הלם    לחץ דם    אלרגיות    רופא משפחה