יצירת קשר
חיפוש באתר

הצטננות אצל ילדים

תאריך: 05/11/2014 16:42   מחבר: מערכת האתר

הורים רבים יודעים שאחת התופעות הבלתי רצויות המתלוות כמעט באופן הכרחי לעונת החורף היא הצטננות אצל ילדים, המתאפיינת בדלקות חולפות של דרכי הנשימה העליונות.

ההצטננות אמנם עלולה להופיע גם בתקופות השנה האחרות כתוצאה מסיבות שונות, אך דווקא בעונת החורף מתעוררים לחיים זנים רבים ביותר של וירוסים הגורמים להתפרצות ההצטננות בקרב ילדים ומבוגרים כאחד.

לרוב חודרים הוירוסים אל לחמית העין, מגיעים אל ריריות האף ואל תעלת הדמעות וגורמים להתפתחות דלקת המלווה בנזלת, בשיעול ובהתעטשויות, וקרויה בפינו "הצטננות".

סימפטומים של הצטננות אצל ילדים

בנוסף לנזלת, להתעטשויות ולשיעולים, אחד הסימפטומים השכיחים המתלווים להצטננות אצל ילדים הוא עלייה בחום הגוף.

חום גבוה נגרם כתוצאה מתגובה חיסונית רב מערכתית של הגוף לפלישת הווירוס. חום, הנמדד דרך פי הטבעת ואיננו עולה על 37.5 מעלות, או חום, הנמדד דרך הפה ואיננו עולה על 38 מעלות, איננו מסוכן.

עם זאת, במחקרים שונים נמצא כי עלייה חדה בחום עלולה לעיתים לעכב את ההחלמה, בשל המאמץ שמשקיע הגוף בגיוס משאבים ממערכת החיסון.

מסיבה זו, מומלץ, כאשר החום גבוה מ-38.5 מעלות, להשתמש במיני תרופות לילדים המסייעות בהורדת חום.

קיראו בהרחבה על: אקמולי לילדים של חברת טבע

הצטננות אצל ילדים – סיבוכים וטיפול

לעיתים נדירות עלולה ההצטננות לגרום לסיבוכים נוספים, כדוגמת: דלקת ריאות, ברונכיט, דלקת אוזניים, דלקות של דרכי הנשימה התחתונות ובמקרים קיצוניים מחלה ריאתית האופיינית בעיקר לתינוקות וקרויה "ברונכיוליטיס".

מומלץ לקרוא על: אוטידין - טיפות אוזניים לילדים

ארגון המזון והתרופות האמריקני, ה-FDA, קבע כי הטיפול באמצעות אנטיביוטיקה נגד צינון במקרים של הצטננות קלה אינו יעיל בייחוד אצל ילדים מתחת לגיל שש, אלא כאשר המחלה נמשכת יותר משבוע ימים ומלווה בזיהומים חיידקיים משניים בדרכי הנשימה העליונות.

מסיבה זו, כאשר ההצטננות גורמת לדלקת קלה בדרכי הנשימה העליונות, הטיפול המומלץ הוא תומך בלבד.

כאשר להצטננות מתלווה נזלת, ניתן להשתמש בסירופ להקלה של גודש באף או בטיפות אף כמו אוטריוין המקלות על הנשימה באמצעות הרחבת חלל האף. עם זאת, לעתים עלולות תרופות אלה לגרום להתגברות הנזלת כתוצאה מפגיעה ברירית האף.

על תופעת ההצטננות אצל ילדים ניתן להקל בשיטות נוספות:

רוצים ללמוד עוד על מחלות ילדים ורפואה? גלשו באתר רופא ילדים ותמצאו מידע מקיף על כל מה שמעניין הורים.