יצירת קשר
חיפוש באתר

רוצה לפנות אל יועצת הנקה מקצועית?

תאריך: 10/11/2014 16:32   מחבר: רופא ילדים

הנקה היא הרי הפעולה האימהית הראשונית ביותר, הדרך הטבעית ביותר להזין תינוקות. על כך אין עוררין, אבל הנחה זו רומזת כי ההנקה אמורה להיות פעולה פשוטה שנוצרת באופן אוטומאטי, ולמעשה אין זה כך. אכן ישנן אימהות בנות מזל שלא נתקלות בקשיים: התינוק נולד, מגיע אל השד, נצמד באופן מושלם אל הפטמה ומאותו רגע עולה במשקל ומשגשג, והאם נינוחה ומאושרת.

אך עבור אימהות רבות הנקה עשויה להיות אתגר אמיתי. למעשה, נשים רבות מוותרות כמעט לחלוטין על שלב ההנקה בגלל שזה לא מתאים להן מסיבות שונות ולא תמיד מוצדקות.

מי שיכולה ואמורה ללוות את האם בכל התהליך הזה היא יועצת הנקה Nursing Consultant שתפקידה לענות על כל שאלה, ללמד אותך תנוחות ושיטות נוחות להנקת התינוק/ת ולסייע בכל עניין מקצועי-תזונתי הנוגע לתינוק/ת. אמהות רבות נוהגות לפנות לקבלת ייעוץ מקצועי לפני שהן מחליטות האם להפסיק את ההנקה, אם לא - כיצד להניק נכון, ואם כן - מתי ואיך לגמול את התינוק/ת מהנקה.

מה מציעה לך יועצת הנקה ומדוע זה כל כך חשוב?

יועצות ההנקה הן נשים שעשו התמחות בלימוד הנקה ובטיפולה. הן יודעות כיצד לסייע לנשים בבעיות נפוצות כגון היצמדות של התינוק לפטמה, בעיות באספקת החלב, פטמות כואבות, גודש או התנהלות כשהתינוק חולה או בפגיה. היא יכולה לסייע לאם שנוטלת תרופות, ולייעץ לנשים שחוזרות לעבודה ורוצות להמשיך להניק או ללמוד להאכיל את התינוק גם או רק באמצעות בקבוק.

קראו בהרחבה על: פגים והיחידה לטיפול נמרץ ביילוד

יועצות הנקה לא עושות את עבודתן בהתנדבות, כמו יועצות מליגת לה לצ'ה, משום שהן נשות מקצוע שהשקיעו רבות בלימודיהן. "חותמת הזהב" של יועצות ההנקה היא ה- IBCLC International Board Certified Lactation Consultant.

כדי לזכות בחותמת זו (הפופולארית גם בישראל) צריכה להוכיח יועצת ההנקה כי יש לה ידע מקיף בתחום, ולעבוד מספר מסוים של שעות עבודה פרקטית כדי לקבל את ההכשרה הנחוצה. בכל חמש שנים התואר IBCLC מתחדש או באמצעות הרחבת היקף הלימודים או באמצעות בחינה מקצועית. כל חברה בארגון צריכה לעבור את הבחינה אחת לכל עשר שנים לפחות.

מתי לשוב לפנות אל יועצת הנקה מקצועית?

רצוי לעבור הדרכת הנקה עוד בזמן ההריון, כחלק מכל תכנית הכנה ללידה. הדרכה נכונה תסייע ליולדת להצמיד את התינוק לשד כבר מהרגע הראשון. למרות שהמיילדת בוודאי תנסה לסייע לתינוק להיצמד, תינוקות רבים מותשים לאחר הלידה, בעיקר אם נעשה שימוש בזריקת אפידורל או במכשירים, ולכן רגע ההאכלה הראשון לא תמיד מתבצע בנוכחות המיילדת. הדרכה נכונה מבעוד מועד תסייע לתהליך הזה.

לאחר הלידה - כל עוד התינוק מעלה במשקל והפטמות לא כואבות כנראה שהכול בסדר. בניגוד לסברה הרווחת, הפטמות לא אמורות לכאוב מעבר ליומיים הראשונים מהרגע שבו התחלת להניק. כל פצע בפטמה משמעו היצמדות לא נכונה של התינוק, ויש לכך פיתרון. אין צורך ואין סיבה לסבול מכאבים ואי נוחות לחינם.

בעיות נוספות כגון פטמות שקועות, תנוחות הנקה, עודף חלב ועוד מקבלות מענה אצל יועצות הנקה, כמו גם הדרכה על משאבות חלב שונות ועל דרכי השאיבה.

ילדת? יש לך שאלות? חשוב שתדעי: יועצת הנקה זמינה לכל שאלה שעולה בנוגע להנקה, גם אם נדמה כי השאלה אינה קשורה למנגנונים הפיזיולוגיים שלך, כגון שאלות שנוגעות לשאיבת חלב בעבודה וכן הלאה. ביקור אצל יועצת הנקה מקצועית יכול לסייע לכל אמא צעירה בשלבים שונים ולעתים אף חודשים לאחר הלידה, הכל לפי התחושה האישית שלך וקצב ההתפתחות של התינוק/ת.

את יכולה להתייעץ עם רופא ילדים או רופא משפחה לצורך קבלת המלצה והפניה ליועצת הנקה במסגרת טיפת חלב, קופת חולים או באופן פרטי.

לקריאה נוספת: המלצות תזונה לתינוקות - סוגי מזון לתינוקות

תרופות לטיפול בילדים
אקמולי של טבע לילדים
הורדת חום ושיכוך כאבים בקרב ילדים ותינוקות
סוגי אנטיביוטיקה לילדים
סוגים המתאימים במיוחד לטיפול בילד שלך
נורופן לילדים
סירופ להקלת חום ושיכוך כאבים ללא צבעי מאכל
מוקסיפן - אנטיביוטיקה לילדים
תרופה אנטיביוטית לטיפול בדלקות גרון ואוזניים
טיפות אוטידין לילדים
טיפות לשיכוך כאבי אוזניים בילדים