יצירת קשר
חיפוש באתר

איך בוחרים בקבוק לתינוק? המדריך המלא לאם המיניקה

תאריך: 05/11/2014 16:55   מחבר: מערכת האתר

בקבוקים לתינוק הם מצרך חשוב בכל בית אליו מגיע תינוק רך, אך מגוון הבקבוקים הקיימים בשוק עלול להיות לעתים מבלבל לאמהות טריות.

באיזה בקבוק כדאי לבחור? אלו בקבוקים בטוחים לשימוש? ואלו חידושים מציע השוק? כל אלה ועוד במאמר זה.

איזה בקבוק מומלץ לקנות לקראת הלידה?

תינוק אוכל באופן ממוצע כשש פעמים ביום. ישנם הורים שמעדיפים אם כן לקנות ששה בקבוקים לפחות ואילו אחרים מעדיפים לקנות פחות ולשטוף ולחטא לעתים קרובות יותר.

כך או כך, לקראת הלידה רצוי לקנות רק שני סוגים של בקבוקים - גדול וקטן, ועם שני סוגים של פטמות - רכה וקשה. כך תדעו מה תינוקכם אוהב ותוכלו לרכוש את הבקבוקים הבאים בהתאם.

עוד גורם להתחשב בו הוא זמן הניקוי של הבקבוקים. בעוד שנדמה כי הם קלים לשטיפה, בקבוקים רבים מכילים עד ששה חלקים, מה שהופך את ניקיונם למסורבל יותר. לכן רצוי לבדוק כמה חלקים מכיל הבקבוק לפני שרוכשים אותו.

כיצד לשלב בקבוקים עם הנקה?

שאיבת חלב מאפשרת לאם להתרחק מתינוקה למשך שעות ספורות ועדיין לאפשר לו לאכול כשירצה. רבים מתריעים מכך שיניקה מבקבוק קלה יותר לתינוק, ולאחריה הוא לא ירצה את פיטמת האם, דבר המתגלה כבעייתי מבחינת תזונת ילדים.

קיראו בהרחבה:
רוצה לפנות אל יועצת הנקה מקצועית?

פרט זה הוא נכון אך ניתן לעקוף אותו על ידי בחירת בקבוק עם פטמת סיליקון שמדמה את צורת השד, כמו גם בקבוק שקצב ההאכלה שלו הוא איטי, מה שמאפשר לתינוק יניקה ממושכת יותר ורבת עוצמה (אקטיבית) שנמשכת לפחות 20 דקות. 

כיום ישנם בקבוקים שמתחברים אוטומאטית למשאבת חלב, ולכן הם נוחים מאוד לשאיבה מהירה ואחסון מיידי במקרר.

חידושים אחרונים בתחום הבקבוקים לתינוקות

אחד החידושים המרכזיים הוא שסתום שמשחרר את האוויר שנכלא בבקבוק, וכך עוזר במניעת גזים. בעוד שאכן נבלע אוויר כשפותחים את הבקבוק וסוגרים, חשוב לזכור כי בעיות של גזים ואף כאבי בטן הנלווים להם הם אופייניים גם לתינוקות יונקים ולכן השסתום המדובר לא פותר באופן מושלם את בעיית הגזים.

חידוש נוסף הוא הפטמות המתחלפות, המתאימות את הבקבוק למזונות שונים בכל שלבי ההאכלה, כולל מזון לתינוקות שהוא סמיך יותר כגון דייסה או מחיות למיניהן.

ממה כדאי להיזהר?

ישנו חומר שנקרא ביספנול A (או BPA) המשמש בתעשיית הפלסטיק להרכבת פולי קרבונט והפיכתו לשקוף. חומר זה הוכרז בשנים האחרונות כמסוכן לתינוק ומשפיע על גדילת ילדים.

בקבוקים מביספנול A עדיין מיוצרים ולכן צריך לבדוק שהבקבוק אותו אתם שוקלים לקנות לא מכיל את החומר המסוכן, שיופיע כתווית על הבקבוק באמצעות הספרה 7. רצוי לקנות בקבוק שעליו התווית "אינו מכיל BPA".

מומלץ לקרוא: גמילה מהנקה, מתי וכיצד? טיפים לאמהות מניקות!

אופציה נוספת היא קניית בקבוקי זכוכית שבהם ניתן לאחסן חלב ולהאכיל. שימוש בבקבוקים אלה הוא בטוח ובריא, אך ישנם הורים שחוששים להשתמש בהם בשל שבירותו של החומר.

רצוי גם להיזהר מבלאי של הבקבוק והפטמה, כאשר מומלץ לא להשתמש בבקבוקים יותר משנה ובשום אופן לא לקחת בקבוקים ישנים של חברים או בני משפחה או לשמור אותם לשימוש חוזר עם הילדים הבאים.

לשאלות נוספות בתחום רפואת הילדים, תוכלו לשוטט באתר רופא ילדים ולקרוא מידע עדכני ומעניין על ילדים ותינוקות. הכנסו אל פורום רפואת ילדים שבאתר לקבלת מענה לשאלותיכם בנושא ילדים ורפואה.

מידע משלים ומעניין בנושאים:   חלב אם    חומר רעיל    תזונת תינוקות    שימוש במשאבת הנקה