כוויות - עזרה ראשונה לילד שקיבל כוויה
תאריך: 28/10/2014 11:48 מחבר: מערכת האתר
כוויות בגופם של ילדים עלולות להיגרם כתוצאה ממגע עם אש, עם חומרים כימיים שונים או עם נוזלים רותחים. הכוויות עלולות לגרום לנזק לרקמות העור וגם לאיברים הסמוכים להן.
לעיתים גורמות הכוויות גם לתהליך של אובדן נוזלים דרך העור. כאשר מופיעות הכוויות בחלל הפה, לרוב כתוצאה משתייה של משקאות רותחים, בליעת חומרים מסוימים או שאיפת אוויר לוהט, לעיתים מתלווים אליהן גם קשיים בנשימה. כוויה הנגרמת לאחר חשיפה לאש עלולה לגרום גם לנזק משני כתוצאה משאיפת עשן.
קיראו: הגשת עזרה ראשונה לאחר מכת חשמל
עזרה ראשונה וטיפול ראשוני לילד שקיבל כוויה
-
לפני הטיפול הראשוני יש להזעיק עזרה רפואית.
-
יש להסיר את בגדיו של הילד בעדינות רבה מהאזורים בהם ישנן כוויות. כאשר הבגד איננו יורד בקלות ונצמד לגוף, ניתן לנסות להסירו בעדינות באמצעות מספריים. אם לא ניתן להסיר את הבגד ללא גרימת נזק, יש להשאירו על הגוף.
-
הרקמות הפגועות כתוצאה מהכוויה נוטות להתנפח. מסיבה זו, חשוב ביותר לפנות מאזור הכוויה ומאזורים סמוכים לה כל פריט העלול לפגוע בזרימת הדם התקינה, כדוגמת נעליים או שעון.
-
יש לשטוף במים קרים את שטח הכווייה במשך מספר דקות, וניתן לקרר את האזור גם באמצעות הנחת שקית ניילון מלאה בקוביות קרח.
-
יש לכסות את אזור הכוויות באמצעות תחבושת סטרילית אך חשוב להשאירה רופפת מעט ולא להצמידה לכוויות. לחילופין, ניתן לעטוף את הילד באמצעות סדין יבש ונקי.
-
אסור למרוח על אזור הכוויה משחות שונות, שמן או כל חומר אחר. נוסף לכך, אין לנסות ולנקות את האזור באמצעות צמר גפן או כל חומר אחר העלול לגרום לגירוי או אף להידבק לכוויה.
-
בעור באזור הכוויה נוצרות שלפוחיות קטנות. שלפוחיות אלה מגנות על האזור מפני זיהומים שונים ואין לגעת בהן או לנסות לפוצצן.
-
יש לתת לילד לשתות מים לאט ובלגימות קטנות, כדי למנוע מצב של מחסור בנוזלים.
-
כאשר הילד סובל מכאבים קשים, ניתן לתת לא משכך כאבים כלשהו במטרה להקל עליו.
לאחר הגשת עזרה ראשונה לילד שסבל מכוויה רצוי לפנות אל קופת חולים ולהתייעץ עם רופא ילדים מומסך. כמובן שבמקרים של כוויות חמורות (מראה עיניים אינו מטעה במקרים של כוויות) יש לפנות לחדר מיון, בבית החולים הקרוב למקום מגורייכם.
לקריאה נוספת: הכשות נחש או נשיכות בעלי חיים - מה עושים?