אסטמה אצל ילדים - שיטות טבעיות לטיפול
תאריך: 03/11/2014 12:37 מחבר: מערכת האתר
אסטמה היא מחלה התקפית, כרונית ונשימתית הגורמת להצרה ולחסימה של דרכי הנשימה. לרוב מלווים התקפי האסטמה בדלקת המתפתחת בדרכי הנשימה וגורמת להפרשת ריר צמיגי החוסם את דפנות קנה הנשימה ומקשה על נשיפת האוויר החוצה.
מחלת האסטמה עלולה להופיע בכל גיל, אך היא לרוב מחלת ילדים, השכיחה בעיקר בקרב ילדים בגילאי 10 ומעלה. לפי הסטטיסטיקה, בארצות המערב פוגעת האסטמה בכ-12 אחוזים מהילדים ורק בשבעה אחוזים מהמבוגרים.
הגורמים להתפרצותה של מחלת האסתמה הם סביבתיים ותורשתיים כאחד. זיהום אוויר, חשיפה לאלרגנים שונים, תהליכי חמצון בגוף ואפילו חרדה הם כמה מהגורמים להתפרצות אסטמה.
הטיפול הקונבנציונאלי הנפוץ במחלת האסטמה נעשה באמצעות משאף ונטולין ובמקרים של אסטמה קשה על ידי שימוש בתרופות נוגדות דלקת בעיקר ממשפחת הסטרואידים.
אסטמה אצל ילדים – טיפול טבעי במחלה
למרות המחקרים הרבים הנעשים בתחום, הטיפול הקונבנציונאלי באסטמה פעמים רבות איננו נותן מענה ראוי לסימפטומים המתלווים למחלה. במקרים אלה, ניתן להסתייע ברפואה האלטרנטיבית ובתרופות טבעיות שונות.
בנוסף לטיפול הקונבנציונאלי באסטמה, קיימות היום שיטות טבעיות שונות המובילות להקלה בסימפטומים ולעיתים גם להחלמה מלאה מהמחלה.
קיימות גם שיטות הקרויות בפינו "תרופות סבתא". תרופות אלה מבוססות על ניסיון שהצטבר במהלך השנים בנושאי טיפול במחלות או בבעיות בריאותיות שונות.
לקריאה נוספת: זיהום בדרכי הנשימה העליונות
שיטות טבעיות לטיפול באסטמה:
-
זיהוי אלרגנים הגורמים להתפרצות התקפי אסטמה – השלב הראשון בטיפול במחלת האסטמה הוא התרחקות מהגורמים השונים בסביבה החיצונית המובילים להחמרה בסימפטומים.
זיהום אוויר, עשן סיגריות, קרדית האבק ופרוות של חיות הם מקצת מהגורמים העלולים להוביל להחמרה באסטמה אצל ילדים ולעיתים אף להתפרצותה.
מסיבה זו, כאשר הילד סובל מאסטמה, מומלץ מאוד להימנע ממגורים בערים בהן זיהום האוויר הוא גבוה. בנוסף לכך, חשוב לשמור על הניקיון. כאשר הגורם לאסטמה הוא אלרגיה לחומרים שונים, חשוב לזהות את מקור האלרגיה ולהרחיקו מהילד.
-
רגישות למזונות שונים – פעמים רבות נגרמת האסטמה מרגישות למוצרי מזון.
בוטנים, אגוזים, דגים, שוקולד, חלב ומוצריו, פירות הדר, חיטה וצבעי מאכל הם מקצת ממוצרי המזון המאפיינים תזונת ילדים ועלולים לגרום להחמרה בהתקפי האסטמה. במקרים אלה, יש לנסות לזהות את מקור המזון הבעייתי באמצעות הוצאת מוצרים חשודים מהתפריט היומי ולאחר מכן להוסיפם בהדרגתיות ולבחון את תגובת הילד.
קיראו בהרחבה: הילד רגיש למזון? אלרגיה למזון אצל ילדים
כאשר מזהים מוצר מזון בעייתי, יש להוציאו מהתפריט ובמקביל לדאוג למקור אחר שיספק לגוף את המרכיבים החיוניים לו.
-
תזונה אנטי-דלקתית ותמיכה של תוספי מזון – צריכת תוספי תזונה שונים עשויה לסייע מאוד בטיפול בסימפטומים של האסטמה אצל ילדים.
נטילה קבועה ומבוקרת של ויטמין C , ויטמין A, ויטמין E , סלניום, מגנזיום וויטמין B6 מסייעת מאוד להקלה של מחלת האסטמה. עם זאת, חשוב ביותר להתייעץ עם מומחה בתחום לפני שמחליטים על שימוש קבוע בתוספים. שכן, לעיתים נטילה מוגזמת ולא מבוקרת של תוספים עלולה לגרום להחמרה במחלה.
-
תרופות סבתא – כמה מתרופות הסבתא הנפוצות נגד מחלת האסטמה הן שתיית מים עם לימון לאחר הארוחה, שתייה של תה ג'ינג'ר עם דבש, שתיית כוס חלב חם עם שן שום ושאיפת אדים עם שמן שומר.
רוצים ללמוד עוד על מחלות ילדים נפוצות והטיפול בהן? הכנסו לאתר רופא ילדים למידע רפואי מקיף.