יצירת קשר
חיפוש באתר

אוטידין - טיפות אוזניים לילדים

תאריך: 03/11/2014 11:53   מחבר: מערכת האתר

אוטידין היא תרופה מבית "טבע", המגיעה בצורת טיפות אוזניים שנועדו להקל על כאבי אוזניים של ילדים ותינוקות.

אוטידין אינה נמכרת במרשם רופא, ובעיני הורים רבים היא נחשבת (יחד עם סוגים נוספים של טיפות אוזניים) כאחד מפריטי החובה בכל בית בו יש ילדים.

מה מכילות טיפות אוטידין?

אוטידין הוא שמו המסחרי של החומר אנטיפירין, המכונה גם פנאזון (Penazone), משכך כאב המעורבב עם מאלחש מקומי בשם טטראקאין ויחד הם יוצרים טיפות שמסייעות לאלחוש המקום הכואב והקלה.

טיפות אוזניים מיוצרות על בסיס גליצרין, הגורם לריכוך השעווה באוזן ובכך מאפשר זמן מגע מרבי בין החומרים הפעילים לבין רקמת האוזן. כך הוא תורם לסביבה פחות ידידותית לצמיחת והתפתחות המיקרואורגניזם.  

דלקות באוזניים
יכולות להיות מאוד לא נעימות כבר בשלב ההתחלתי שלהן, משום חלל האוזן הצר. הכאב נגרם מלחץ של הדלקת על עור התוף, שמתיחתו מכאיבה מאוד.

לכן בשלב ראשון, מומלץ להוריד את הכאבים באמצעות טיפות אוזניים. הורדת הכאב תגרום לעלייה ברווחתו של הילד, כדי שיוכל להמשיך בחלק מפעולותיו כרגיל.

עם זאת, חשוב לזכור כי טיפות אוזניים אינן מחליפות התבוננות רפואית משום שהן לא מרפאות את הדלקת שגרמה לכאב מלכתחילה.

מומלץ לקרוא: סימפטומים נפוצים של מחלות ילדים

על לכן יש לבדוק אם גם קיים חום וללכת לרופא ילדים, אשר יוכל לבחון אם מדובר בנגיפים שמושפעים מאנטיביוטיקה, או כאלה שאינם מושפעים ממנה.

בדרך כלל לא תירשם אנטיביוטיקה באופן מיידי, אלא הרופא יבחן את המצב כיומיים-שלושה, ובמידה שהחום ממשיך להיות גבוה - ירשום אנטיביוטיקה. לעתים הוא אף ינקז חלק מהמוגלה בעצמו באמצעות ניקור עור התוף.

ביקור אצל רופא הילדים יוכל לקבוע אם יש צורך בטיפול נלווה באנטיביוטיקה או סירופ, כדוגמת נורופן, להורדת חום. כך או כך השימוש בטיפות אוזניים הוא כמעט הכרחי בכאבים מסוג אלה.

קיראו בהרחבה: מוקסיפן לילדים - אנטיביוטיקה

מתי אין להשתמש בתכשיר?

ככלל, אין להשתמש בתרופה מבלי להיוועץ ברופא ילדים לפני התחלת הטיפול. רופא הילדים ישאל אם ידועה רגישות לאחד ממרכיבי התרופה, ואף יבחן את עור התוף על מנת לוודא כי הוא אינו מנוקב, מכיוון שבמקרה זה השימוש בתרופה הוא אסור מכל וכל.

בנוסף, יש לדווח לרופא הילדים אם ישנו שימוש בתרופות אחרות במקביל, או אם הסתיים טיפול בתרופה אחרת בתקופת זמן הצמודה לתחילת השימוש באוטידין.

לעתים שימוש בכמה תרופות במקביל עלול לגרום לאי-יעילות התרופה, או לסיכונים הנובעים משימוש לא אחראי בתרופה האחרת. במקרים מסויימים ניתן לשקול פתרונות רפואה טבעית עבור דלקות אוזניים טרם פנייה לתרופות.

מינון מומלץ והוראות שימוש

עבור כל תרופה, בהעדר הוראה אחרת מהרופא, יש לעיין בעלון הצרכן לפני השימוש. יש לבדוק את המינונים השונים של תרופות לילדים ותינוקות, על מנת להימנע משימוש יתר.

במידה ואכן דווח לרופא על תרופות אחרות, ונערכה בדיקה רפואית, הוראות השימוש הן כדלקמן:


כיצד להזליף את התרופה?

יש להשכיב את הילד, לאחוז באפרכסת האוזן ולהטותה מעט למטה ואחורה, כדי ליישר את תעלת האוזן. חשוב לזכור לרחוץ ידיים היטב לפני השימוש ולהצטייד בצמר גפן

תופעות לוואי

במקרה ומופיעות תופעות לוואי כגון גירוי, פריחה או דלקת שלא היו קיימים לפני השימוש בתכשיר, יש להפסיק את הטיפול באופן מיידי ולפנות לרופא הילדים.

עם זאת, תופעות לוואי אלו הן נדירות וברוב המוחלט של המקרים השימוש בתרופה הוא בטוח לחלוטין.

אם ברצונכם במידע נוסף על אוטידין, כמו גם על תרופות נוספות, תוכלו למצוא מענה לשאלותיכם באתר

רופא ילדים - האתר השלם לרפואת ילדים בישראל. 

מידע משלים ומעניין בנושאים:   דלקת אוזניים    טיפול תרופתי    ארון תרופות    כאבים    שיכוך כאבים    תרופות ללא מרשם   
תרופות לטיפול בילדים
אקמולי של טבע לילדים
הורדת חום ושיכוך כאבים בקרב ילדים ותינוקות
סוגי אנטיביוטיקה לילדים
סוגים המתאימים במיוחד לטיפול בילד שלך
נורופן לילדים
סירופ להקלת חום ושיכוך כאבים ללא צבעי מאכל
מוקסיפן - אנטיביוטיקה לילדים
תרופה אנטיביוטית לטיפול בדלקות גרון ואוזניים
טיפות אוטידין לילדים
טיפות לשיכוך כאבי אוזניים בילדים